dinsdag 29 juli 2014

gelplate

Ik ben weer bezig geweest met een gelplate. Deze keer met een zelfgemaakte, omdat ik een man in huis heb die graag experimenteert en zodoende voor mij een gelatine plaat heeft gemaakt. De eerste was te zacht, ik dook als het ware meteen met mijn handen in de prut. Het lukte me om een paar prints te krijgen maar die kwamen er niet echt mooi uit. Geen foto's gemaakt. Vandaag de tweede poging, met twee keer zoveel gelatine in het mengsel. Het resultaat was prima, en heeft het aardig uitgehouden. Tot er teveel barsten inkwamen.
Inmiddels heb ik genoeg prints om verder te bewerken. Deze lappen zijn iets te groot, maar van die kleine lappen maak ik kaarten. Zoals deze:
Busy with a bigger geplate made from gelatin. At first the recipe did not work, so a new plate was made with twice the amount of gelatin in it. I made a lot of prints and have enough for further experimenting or cardmaking.


4 opmerkingen:

Ria Braspenning zei

Je ben inderdaad lekker bezig, ziet er allemaal spannend uit. Ik houd het voorlopig ook lekker bij gelatine print hoor, geeft gewoon veel extra door de zwakkere structuur van de gelatine.

Mary Zingstra zei

leuk om te doen !! grappig om weer hele andere ontwerpen te zien en inderdaad, de structuur van het gelatine geeft leuke effecten !

marjolijn zei

Wat een heerlijk werkje is dit toch. Ik heb laatst mijn zelfgemaakte gelliplate opnieuw in de magnetron gesmolten en daarna opnieuw laten opstijven. Werkte prima. zo kan hij een aantal malen opnieuw gebruikt worden.

Hannie de Beer zei

Heel fraaie prints. Vooral de laatste is interessant!